Wat leuk dat je de tijd neemt om mijn Holistische Human Design Blog te lezen. In deze eerste blog neem ik je mee in mijn eigen reis binnen de Human Design wereld.

Mijn Human Design reis

Enkele jaren terug kwam ik in aanraking met Human Design en sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Het werd het startpunt van mijn persoonlijke ontdekkingstocht in mijn Human Design Experiment. Mijn reis begon met mijn eigen Human Design Reading. Ik vond zoveel herkenning, maar er ontstonden tegelijkertijd ook weer zoveel vragen, dat ik besloot om de informatie vanuit de Bron te halen, bij de IHDS, de International Human Design School. Deze school is opgericht door Ra Uru Hu, de boodschapper van het Human Design Systeem. Ruim een half jaar geleden begon ik met alle drie de Foundation Courses: Living your Design, Rave ABC en Rave Cartography.

 

Uniek en Authentiek

In de basis zegt het Human Design systeem dat we allemaal uniek zijn en een eigen blauwdruk hebben. Human Design gaat in tegen de homogenisering van de wereld, waarbij we steeds meer op elkaar lijken en waarbij we onze eigen uniekheid dreigen te verliezen.

Wanneer je zelf start met je Human Design experiment, ontdek je dat je op veel lagen sterk geconditioneerd bent in onze homogeniserende wereld. We leren vaak ongemerkt en op jonge leeftijd dat het zogenaamd veiliger is om ons aan te passen. Hierbij verliezen we steeds meer onze eigen uniekheid en authenticiteit. Human Design kan helpen om jouw uniekheid en authenticiteit weer te hervinden en de conditioneringen die we gedurende ons leven hebben opgebouwd af te werpen. Deconditionering speelt dus een belangrijke rol binnen Human Design. Alle laagjes afpellen van wie je dacht te zijn, zodat jouw ware essentie overblijft.

Mijn eigen deconditioneringsproces werd op mijn 34e in 2014 in gang gezet. In de rest van deze blog neem ik je mee in mijn persoonlijke verhaal van dit proces.

 

2014: Hoe Borstkanker mijn Leven Transformeerde

In 2014 kreeg ik de diagnose hormoongevoelige borstkanker met uitzaaiingen in mijn lymfeklieren. Ik was toen 34 jaar. Dit nieuws zette mijn leven volledig op zijn kop. Ik durf te zeggen dat ik vóór mijn borstkankerdiagnose gevangen zat in veel geconditioneerde patronen. Maar wanneer je de dood recht in de ogen kijkt, verandert je perspectief op het leven. Ik besefte dat ik vastzat in een patroon van aanpassen, pleasen en het onvermogen om nee te zeggen. De relatie met mezelf was behoorlijk destructief geworden. Ik wist niet langer wie ik werkelijk was en wat mijn diepste verlangens waren. Ik was vervreemd van mezelf en zelfliefde had ik niet.

Toen ik ziek werd, kwamen al deze zaken genadeloos aan de oppervlakte. Tijdens mijn behandeling begon ik steeds vaker voor mezelf te kiezen, vaker nee te zeggen en duidelijk mijn grenzen aan te geven. Ik had simpelweg niet meer de energie om me constant aan te passen.

 

De Kracht van Voelen

Het echte deconditioneren begon eigenlijk pas na alle behandelingen. Ik belandde in een diepe donkere periode waarin ik me realiseerde dat alles wat ik dacht te zijn, eigenlijk niet klopte. Ik moest afscheid nemen van het beeld dat ik van mezelf had gecreëerd.

En toen kwam ik in een rouwproces terecht. Angst overviel me. Wie zou er uiteindelijk overblijven? Wie ben ik werkelijk? Wat wil ik? Deze vragen hielden me voortdurend bezig. Niet lang daarna begon ik met de opleiding tot Holistisch Therapeut. Ik leerde weer om werkelijk te voelen, diep vanuit mijn lichaam. Het denken maakte plaats voor voelen. Wat voel ik bij een gebeurtenis? Waar voel ik dat in mijn lichaam? Wat vertelt mijn lichaam mij? Ik was destijds volledig afgesneden van het gevoel in mijn lichaam.

 

De subtiele signalen van je lichaam

Alle antwoorden voor onszelf zitten in ons lichaam, niet in onze mind. Onze geest kan heel waardevol zijn voor anderen, maar vaak niet voor onszelf. Om onszelf te begrijpen, hebben we weer in ons eigen lichaam te verankeren. Dat heb ik gedaan en dat was een lang en moeizaam proces. Want wanneer je connectie tussen je mind en lichaam is verbroken, duurt het even voordat deze hersteld is.

Met veel oefenen en ontwikkelen ben ik inmiddels in staat om precies aan te voelen wat er gebeurt in mijn lichaam. Ik herken de subtiele signalen die mijn lichaam mij geeft en weet inmiddels hoe belangrijk het is om hiernaar te luisteren.

Natuurlijk gaan er ook bij nog steeds veel gedachten en concepten rond in mijn hoofd. En ik hoor ook nog stemmetjes die mij uit angst willen beschermen. Maar ik herken de stemmen en geef ze de ruimte om zich te uiten, zonder er helemaal in mee te gaan. Vervolgens zak ik weer in mijn lichaam en ga ik voelen wat mijn waarheid is.

 

De Reis naar Zelfontdekking en Authenticiteit

Dit is precies wat deconditionering beoogt. Je pelt langzaam alle beschermende laagjes die je om jezelf heen hebt gelegd, af. Onder al die lagen bevindt zich de pure, zuivere, authentieke en unieke JIJ.

Mijn eigen ervaring met borstkanker, mijn opleiding Holistische Therapie en Human Design hebben me laten zien dat er zoveel meer schuilt achter de oppervlakte van wie we denken te zijn. Door te luisteren naar de wijsheid van mijn eigen lichaam en de unieke blauwdruk van mijn Design te leren kennen, heb ik stap voor stap mijn ware zelf herontdekt. Ik heb mijn talenten en passies ontdekt die verborgen lagen onder de conditioneringen. Ik heb geleerd om mezelf op de eerste plaats te zetten, mijn grenzen te respecteren en mijn eigen weg te volgen.

 

Human Design en Holistisch Leven

Ik ontwikkel nu mijn eigen coachprogramma “Human Design: Holistisch Leven”. Tijdens dit programma begeleid ik cliënten 1-op-1 in hun prachtige reis naar zelfontdekking, zelfacceptatie en zelfliefde. We gaan samen dieper in op je eigen unieke Human Design Chart, waarbij we de verborgen talenten onthullen en de verbinding met het lichaam en innerlijke wijsheid herstellen. Ik bied hele praktische en holistische tools die je dagelijks kunt toepassen, zodat jij echt een authentiek leven kan leiden. Met behulp van jouw Human Design chart maak ik een analyse en een rapport. We werken samen om jou opnieuw in contact te brengen met je lichaam. Want alleen je lichaam geeft de zuivere signalen die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Je leert luisteren naar deze signalen, zodat je je weer helemaal afstemt op jouw innerlijke wijsheid. Door het verkennen van jouw unieke Human Design Chart, krijg je een beter en holistisch beeld van jezelf. We verkennen hoe je jouw fysieke lichaam optimaal ondersteunt, hoe je mentaal helder en gefocust blijft, hoe je emotioneel in balans komt, hoe je jouw energetische patronen begrijpt en hoe je je spirituele verbinding versterkt.

Dit traject ga ik nu eerst testen met een proefcliënt. Zodat ik het programma met haar input en feedback nog mooier kan maken.

 

1-op-1 Coaching

Voel jij dat er meer is dan wat je tot nu toe hebt ervaren? En verlang je diep van binnen naar authenticiteit, vrijheid en vervulling? Dan kun je je al wel alvast inschrijven voor dit traject. Ik verwacht hier na de zomer mee te starten. Lees hier meer over mijn 1-op-1 traject: “Human Design: Holistisch Leven”. Omdat het programma nog in ontwikkeling is ontvang je 50% korting als je je voor 1 september 2023 inschrijft.

 

Human Design Reading

Wil je graag eerst inzicht in jouw unieke blauwdruk? Dan kun je ook los een Human Design Reading boeken. Met een Human Design Reading krijg je meer helderheid over jouw levensdoel, talenten, uitdagingen en ideale manier van functioneren. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, meer zelfbewustzijn of het optimaliseren van je relaties en carrière, een Human Design Reading biedt een waardevolle gids op jouw levenspad. Klik hier voor een Reading!

Heb je nog geen idee hoe jouw Human Design chart eruitziet? Vraag deze dan gratis op via Jovian Archive.

 

Alles weten over Holistisch Leven en Human Design?

Wil je graag op de hoogte blijven van alles rondom Human Design en Holistisch Leven? Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief.

 

Leef. Hier. Nu.

ik-voel-dus-ik-leef.

Pin It on Pinterest